Az ittas vezetésért járó büntetés  2022:

ittas vezetésért járó büntetés 2016

Az ittas járművezetésért kötelező bevonni a vezetői engedélyt. A helyszínen sincs joga a rendőrnek ezt mérlegelnie. Emellett a bíróság pénzbüntetést állapít meg,  az utánképzés - többnyire - szintén elvégzendő.

A jogosítvány bevonásának időtartama

Szemben a közigazgatási eljárásokkal (pl.gyorshajtás), az ittas járművezetés esetében nem létezik olyan táblázat, amelyből ki le-

hetne olvasni, hogy mekkora alkoholszinthez mennyi időre szóló vezetéstől való eltiltás tartozik. Ennek egyszerű az oka: az ittas járművezetés bűncselekmény, mely a bíróság hatáskörébe tartozik. Mivel a bíróságon - mint a nevében is benne van - elbírálják az ügyeket, így azt teljes bizonyossággal senki sem tudhatja előre, hogy mivel számolhat. A jogosítvány elvételének tartamánál az elkövetés és az elkövető életkörülményeit veszik alapul. Mint talán már Ön is olvasta az interneten, 30 naptól 10 évig terjedhet a vezetéstől való eltiltás. Ez azonban csak matematika. Sem 30 nap sem 10 év nincs a mindennapos gyakorlatban. Így tehát sokan csak várakozásban töltik azt az időt, amíg ügyük le nem zárul.

Graphic Spiral

Szakszerű jogi képviselettel, egy vezetői engedély - akár jelentősen rövidebb idő alatt is - visszakapható. Szánjon egy percet az űrlap kitöltésére!

A pénzbüntetés mértéke

Pillanatokon belül megtudhatja, hogy pontosan mi vár Önre. Nem kell tovább böngésznie az internetet, találgatnia a következményeket. Egyszerűen csak töltse ki az űrlapot. Az adatokat bizalmasan kezeljük. A kérdőív kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár! 

Az ittas vezetésért járó pénzbüntetés - matematikailag - 75 ezer és 108 millió forint között számolható. Ez természetesen a mindennapos gyakorlatban nem vehető alapul. Azt azonban fontos tudni, hogy a pénzbüntetés, a legtöbb ittas vezetőnek sokkal kevésbé fájdalmas, mint a jogosítvány elvételének időtartama. Mivel a pénzbüntetést részletekben is meg lehet fizetni, valamint a hatóság sokkal inkább tekintettel van az ittas vezető anyagi helyzetére - mint arra, hogy szüksége van-e a jogosítványára - így a gyakorlatból kijelenthető, hogy a pénzbüntetés szokott az ittas vezetők kisebbik gondja lenni. Táblázatba ez sem foglalható bele, így itt is a bizonytalan várakozás a jellemző.

Ön a problémájával nincs egyedül, mert jelenleg egy olyan weboldalt olvas, amelyet azok a szakemberek készíttettek, akik hihetetlenül sok ittas járművezetővel találkoztak! Kollegáink magasan képzett ügyvédek, jogászok, és orvosszakértők, akik kizárólag az ittas járművezetésre szakosodtak. 

blueline_edited.png

INFORMÁCIÓK - ÉJJEL/NAPPAL

S.O.S. VONAL: 06-20-926-8865

06-20-926-8865

phone_edited.png