Az utánképzés egy autósiskola ?

A közhiedelem úgy tartja, hogy az utánképzés nem más, mint a járművezetői tanfolyam újboli elvégzése, valamilyen "szigorúbb" formában. Sokan ezért úgy nevezik ezt, hogy "szigorított vizsga", vagy "újravizsgázás".

A valóság az, hogy az utánképzés, egy - a közlekedési morál javítását célzó - csoportos foglalkozás sorozat. Az ittas vezetők előélettől, alkoholszinttől és az úgynevezett "feltárónap" eredményeitől függően kerülnek beosztásra, különböző foglalkozásokra,  amelyeken csoportos formában kell részt venni, A KRESZ-re irányuló programokból hatósági vizsgát is kell tenni.  Az  utánképzést a Közlekedés-alkalmassági vizsgaközpont végzi.

ittas vezetésért járó büntetés

Megoldjuk problémáját...

Szakterületünk kizárólag az ittas járművezetés

Több tízezer ittas vezető ügyével találkozott ügyvédek, közlekedési szakjogászok, és gyakorlatias munkatársaink segítenek eligazodni, az ittas járművezetés következményeinek kapcsán Jogi  képviseletét  - igénye esetén - szakemberek látják el!

Az alábbi megyeszékhelyeken: Kecskemét, Pécs, Békéscsaba, Miskolc, Budapest, Szeged, Székesfehérvár, Győr, Debrecen, Eger, Szolnok, Tatabánya, Salgótarján, Kaposvár, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely, Veszprém és Zaleegerszeg.

Kinek és hogyan kell utánképzést tennie?

Szintén csak a közhiedelemre és az interneten található - megtévesztő - oldalakra tudunk hivatkozni. Sokan ugyanis úgy tudják, hogy utánképzést csak annak az ittas járművezetőnek kell tennie, akit a hatóság 6 vagy több hónapra tiltott el a járművezetéstől. A valóság az, hogy jelenleg minden - a közúti járművezetéstől eltiltott - ittas járművezető, kizárólag utánképzéssel kaphatja vissza a jogosítványát, függetlenül attól, hogy mennyi időre tiltották el. 

 

Utánképzésre jelentkezni, és azt megkezdeni - csak a büntetőeljárás jogerős lezárását követően lehet. A jelentkezés után egy úgynevezett feltárónap következik, ahol különböző teszteken kell résztvenni, melyet követően megszületik a programok besorolása. Mindösszesen hét program van kialakítva, melyekből különböző kombinációkat alkalmaznak, a feltárónap eredményétől, a közlekedési előélettől valamint a cselekménykori alkoholszinttől függően. A programokban egyaránt fellelhetőek az autós iskolából ismert elemek is - mint például a KRESZ tanfolyam és vizsga, de olyan különleges program is része az utánképzésnek, mint például a pszichológiai terápia. Az utánképzés hivatalos neve: 2020.-ban: "Közlekedés-alkalmassági Vizsga"

Szakszerű beavatkozással azonban, az utánképzés jogszerű elkerülésére is megvan a törvényes lehetőség. Szánjon egy percet az űrlap kitöltésére, és Ön is megtudhatja, hogyan történhet mindez.

ittas vezető