top of page

Az utánképzés egy autósiskola ?

A közhiedelem úgy tartja, hogy az utánképzés nem más, mint a járművezetői tanfolyam újboli elvégzése, valamilyen "szigorúbb" formában. Sokan ezért úgy nevezik ezt, hogy "szigorított vizsga", vagy "újravizsgázás".

A valóság az, hogy az utánképzés, egy - a közlekedési morál javítását célzó - csoportos foglalkozás sorozat. Az ittas vezetők előélettől, alkoholszinttől és az úgynevezett "feltárónap" eredményeitől függően kerülnek beosztásra, különböző foglalkozásokra,  amelyeken csoportos formában kell részt venni, A KRESZ-re irányuló programokból hatósági vizsgát is kell tenni.  Az  utánképzést a Közlekedés-alkalmassági vizsgaközpont végzi.

Graphic Spiral

Az alábbi megyeszékhelyeken: Kecskemét, Pécs, Békéscsaba, Miskolc, Budapest, Szeged, Székesfehérvár, Győr, Debrecen, Eger, Szolnok, Tatabánya, Salgótarján, Kaposvár, Nyíregyháza, Szekszárd, Szombathely, Veszprém és Zaleegerszeg.

Kinek és hogyan kell utánképzést tennie?

Szintén csak a közhiedelemre és az interneten található - megtévesztő - oldalakra tudunk hivatkozni. Sokan ugyanis úgy tudják, hogy utánképzést csak annak az ittas járművezetőnek kell tennie, akit a hatóság 6 vagy több hónapra tiltott el a járművezetéstől. A valóság az, hogy jelenleg minden - a közúti járművezetéstől eltiltott - ittas járművezető, kizárólag utánképzéssel kaphatja vissza a jogosítványát, függetlenül attól, hogy mennyi időre tiltották el. 

 

Utánképzésre jelentkezni, és azt megkezdeni - csak a büntetőeljárás jogerős lezárását követően lehet. A jelentkezés után egy úgynevezett feltárónap következik, ahol különböző teszteken kell résztvenni, melyet követően megszületik a programok besorolása. Mindösszesen hét program van kialakítva, melyekből különböző kombinációkat alkalmaznak, a feltárónap eredményétől, a közlekedési előélettől valamint a cselekménykori alkoholszinttől függően. A programokban egyaránt fellelhetőek az autós iskolából ismert elemek is - mint például a KRESZ tanfolyam és vizsga, de olyan különleges program is része az utánképzésnek, mint például a pszichológiai terápia. Az utánképzés hivatalos neve: 2020.-ban: "Közlekedés-alkalmassági Vizsga"

ittas vezető
Graphic Spiral

Szakszerű beavatkozással azonban, az utánképzés jogszerű elkerülésére is megvan a törvényes lehetőség. Szánjon egy percet az űrlap kitöltésére, és Ön is megtudhatja, hogyan történhet mindez.

blueline_edited.png

INFORMÁCIÓK - ÉJJEL/NAPPAL

S.O.S. VONAL: 06-20-805-3760

06-20-805-3760

phone_edited.png
bottom of page