top of page
ittas vezetésért járó büntetés 2016

JOGOSÍTVÁNY ELVÉTLE

Jogosítvány elvételére leggyakrabban ittas járművezetés miatt kerül sor, a vezetői engedély rendszerint már a helyszínen elvételre kerül, és mininmum az eljárás jogerős befejezéséig bevonás alatt áll. Ha a helyszínen valamilyen oknál fogva nem kerül elvételre, akkor rövid időn belül hivatalosan bevonják.  

JÁRMŰVEZETÉSTŐL ELTILTÁS

Az ittas vezetésért járó büntetések hazánkban rendkívül megszigorodtak. A toleranciaküszöb is igen alacsony, 0,25 mg/l légalkohol, vagy 0,5g/l véralkohol feletti értékeknél már bűncselekményről beszélünk, a járművezetéstől eltiltás kiszabása törvény alapján kötelező. Ennek maximuma törvény alapján 10 évig terjedhet. A mérték nagyon sok mindentől függ, pl. az alkoholszint magasságától, a közlekedési előélettől, az eljárás helyétől, de végsősoron bírói mérlegelés alapján kerül kiszabásra, tehát a mérték szakszerű ügyvédi közreműködéssel nagyon jelentősen csökkenthető. Több járműkategória megléte esetén szakszerű jogi közreműködéssel külön kategóriák (pl. A, B, C, D, T, Am) nagyon rövid idő alatt visszaszerezhetők.

Graphic Spiral

Szakszerű jogi képviselettel, egy vezetői engedély - akár jelentősen rövidebb idő alatt is - visszakapható. Szánjon egy percet az űrlap kitöltésére!

UTÁNKÉPZÉS

Eltiltás esetén alapesetben un. utánképzési kötelezettség is fennáll, ami egy kb. 100-200 ezer forint közötti plusz költséggel járó hatósági vizsga, a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál. A jelentkezéssel járó várakozási idővel együtt akár több hónapig is eltarthat.

 

Szakszerű ügyvédi közreműködéssel az utánképzés elkerülhető.

PÉNZBÜNTETÉS

Pillanatokon belül megtudhatja, hogy pontosan mi vár Önre. Nem kell tovább böngésznie az internetet, találgatnia a következményeket. Egyszerűen csak töltse ki az űrlapot. Az adatokat bizalmasan kezeljük. A kérdőív kitöltése semmilyen kötelezettséggel nem jár! 

Az utóbbi időben a pénzbüntetések is nagyon megemelkedtek, nem ritka, hogy ügyvédi közreműködés nélkül 400-500 ezer forintos pénzbüntetéseket szabnak ki. A pénzbüntetés ügyvédi közreműködéssel jelentősen akár több százezer forinttal csökkenthető. ​

ELJÁRÁS ELHÚZÓDÁSA

Egy jelentős joghátrány még a büntetőeljárás elhúzódása, ami a sok ittas vezetés miatt manapság igen gyakori, nem ritka hogy jogi segítség nélkül ügyek „beragadnak” és akár egy év elteltével sem zárulnak le.  Ennek nem csak az a hátránya, hogy az elkövető büntetőeljárás hatálya alatt van, és ez szerepel az erkölcsi bizonyítványban is, hanem az is, hogy a jogosítvány minimum az eljárás befejezéséig teljes terjedelmében bevonás alatt van


Ügyvédi közreműködéssel az eljárás sokkal gyorsabban befejezhető, így vezetői engedélyét is hamarabb kapja vissza.


Tájékozódjon, elérhetőségeinken, ha adatlapot tölt ki, feltétlenül adja meg telefonszámát, amin elérhető, ugyanis munkatársaink a leggyorsabban ott tudják Önt tájékoztatni a várható következményekről, és arról, hogy miben tudunk segíteni.


A jogosítványcentrum célja, hogy segítsen Önnek, jogosítványa mihamarabbi visszaszerzésében, ügyét kérése esetén, országos szinten a legjobb szakemberekhez irányítjuk.

blueline_edited.png

INFORMÁCIÓK - ÉJJEL/NAPPAL

S.O.S. VONAL: 06-20-805-3760

06-20-805-3760

phone_edited.png
bottom of page